דג אנטיאס ברוטב מרוקאי

דג אנטיאס ברוטב מרוקאי

דג אנטיאס ברוטב מרוקאי

דג אינטיאס ברוטב מרוקאי, מתכון פשוט להכנה וטעים טעים.

מאת:
זמן הכנה: רבע שעה
זמן עבודה: רבע שעה
קושי: כל אחד יכול
מרכיבים:
  • 1 ק"ג פילה אנטיאס.
  • חצי חבילת כוסברה
  • 3 גמבה אדומה.
  • 2 פילפלים אדומים חריפים או 1 פלפל חריף + 1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
  • 2.5 כפות פפריקה אדומה
  • 8 שיני שום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • קצת פחות מחצי כוס שמן רגיל (לא זית)
  • מתאים ל-4-5 מנות.
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הגמבה לרצועות.
  2. חותכים את הפלפל החריף לרצועות.
  3. 4 שיני שום – מקלפים וחותכים לעיגולים.
  4. שמים את הכל בסיר רחב, ומטגנים עם קצת שמן, על אש גבוהה, תוך ערבוב כ-3 דקות.
  5. מפזרים את כל הפלפלים על התחתית של הסיר, יוצרים שכבה אחידה.
  6. מניחים את הדגים על הפלפלים.
  7. ממלאים את הסיר במים עד הגובה של הדגים, ממשיכים לבשל על אש גבוהה.
  8. קוצצים את הכוסברה (רק את העלים, את הגבעולים זורקים), מכניסים לקערית יחד עם שארית השמן, המלח ושני סוגי הפפריקה, ומערבבים.
  9. את 4 שיני השום הנוספות, שוב מקלפים וחותכים לעיגולים, מוסיפים לקערה עם התערובת מערבבים ושופכים הכל לסיר.
  10. כשכל התבשיל מבעבע, מכסים ל-5 דקות ומעבירים לאש נמוכה.
  11. אחרי כ-5 דקות מורידים את המכסה, ונותנים לזה להתבשל עד שנשארת חצי מכמות הנוזלים, כשעה.
  12. חשוב – לא להפוך/לגעת בדגים בזמן הבישול כדי שלא יתפרקו.
  13. במהלך הבישול אפשר לתקן את הטעמים של הרוטב, במידה ורוצים יותר חריף.
  14. *לא להוסיף עוד מלח עד שהתבשיל מוכן
btn-order-the-fish
cart
עגלת קניות
מרכז הזמנות: 1700-55-70-70
נקה
Top